www.sultanaatoman.nl   |   home
Sultan Qaboos   |   Plattegronden   |   Nieuws   |   Reisinformatie   |   Foto's   |   Wonen   |   Werk   |   Reizen   |   Contact   |   Nederlanders in Oman   |   Links


Hotels

Reizen         
Royal Opera House Muscat Film iFly KLM: bekijkenVoorbeeld van een 9-daagse reis naar Oman vanaf 1299 per persoon (vlucht, transfer en hotels).

dag 1 Amsterdam - Muscat
Vertrek Schiphol voor uw vlucht naar Muscat. In de avond komt u aan in het best bewaard gebleven geheim van het Arabisch schiereiland; Oman.

dag 2 Muscat
De hoofdstad is mooi gelegen aan de kust en heeft een geheimzinnige uitstraling. U kunt door de nauwe, eeuwenoude straatjes wandelen en naar wierook geurende souk bezoeken met zijn Arabische lampen. In de oriëntaalse bazaar kunt u antiek, specerijen, parfum en prachtige sierraden vinden. Uiteraard kan een bezoek aan het paleis van de Sultan niet ontbreken.

dag 3 Muscat - Nizwa
Via een prachtige route door een indrukwekkende berggebied met toppen die meer dan 3000 meter hoog zijn, rijdt u naar Nizwa. Ooit was dit de hoofdstad van Oman. U kunt het prachtige mooie zandstenen fort bezoeken en de bruisende souk met exotische specerijen en bijzondere berber voorwerpen.
dag 4 Nizwa
Na het ontbijt vertrek naar Jabal Sharms berg met een hoogte van meer dan 3000 meter. Jabal Sharms maakt deel uit van de 700 km lange Hajar bergketen. Onderweg is het uitzicht fantastisch! Vervolgens slingert de weg zich naar het middeleeuwse plaatsje Bahla. Al van ver kun je op de steile rotsen het imponerende fort zien liggen. Het dorp is bekend om zijn vele pottenbakkerijen.
dag 5 Nizwa - Wahiba Woestijn
Via palmplantages, weelderige oases en ruige bergen komt u bij het prachtige Wadi Bani Khalid. Hier kunt u zwemmen in de koele helderblauwe waterbronnen en picknicken in de schaduw van de vele palmbomen. Vervolgens naar de fascinerende rode duinen van de Wahiba woestijn. Per 4WD met chauffeur maakt u een woestijnsafari. Er kan ook een kameeltocht gemaakt worden (optioneel)! U dineert in een bedoeïenenkamp onder de heldere sterrenhemel en we overnachten in de woestijn in eenvoudige hutten gemaakt van palmbladeren. Fantastische ervaring!
 
dag 6 Wahiba Woestijn - Sur
U laat de woestijn achter u. Via slaperige vissersdorpjes arriveren we in het schilderachtige Sur. Het plaatsje staat onder andere bekend om de Dhow scheepswerf, de traditionele Omaanse schepen.
’s Avonds beleeft u een onvergetelijke ervaring. Rond 21:30 uur als de maan opkomt en het Ras Al Hadd strand er verlaten bij ligt, komen schildpadden vanuit zee het strand op. Soms met honderden tegelijk! Het hele jaar door worden er eieren gelegd en kunt u de babyschildpadjes uit de eieren zien komen.

dag 7 Sur - Muscat
Vertrek via de prachtige kustroute met mooie baaien, over een onverharde weg naar Muscat. Onderweg komt u langs Wadi Shab en het idyllische vissersdorpje Qalhat. En ook de ‘sinkhole’; een lijmstenen krater, ontstaan door het instorten van een berg en nu gevuld met helder groen zeewater.
dag 8 Muscat- Amsterdam
Vrije dag om heerlijk te genieten aan het strand van uw hotel aan de kust van Muscat. Mogelijkheid om een dolfijnenbootttocht te maken (optioneel). In de avond transfer naar de luchthaven.

dag 9 Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.